16/09/2011

Plaatsbesparende high-speed oplossingen voor het datacenter

Datwyler biedt glasvezel bekabelingsoplossingen met de hoogste overdrachtpercentages en pakkingsdichtheid

Datwyler heeft de portfolio van complete oplossingen voor toepassingen in datacentra in de koper- en glasvezeltechniek uitgebreid met twee nieuwe bekabelingsoplossingen, die in het datacenter allebei klantspecifieke plug-and-play-glasvezelinstallatie met de hoogste overdrachtpercentages en pakkingsdichtheid mogelijk maken.

De nieuw ontwikkelde MTP-op-LCQ-moduleoplossing is zowel compatibel met alle toepassingen met duplex signalen als met parallelle optiektoepassingen zoals 40/100G Ethernet en 120G InfiniBand. Daarbij komt de bewerkte uitvoering van de Modular High Density Solution (MHD), die zich kenmerkt door een nogmaals verbeterde performancewaarde van de glasvezelmodule.

De nieuw ontwikkelde MTP-op-LCQ-moduleoplossing is gebaseerd op de beproefde, modulair uit te rusten verdelerkast OV-BG (3HE / 84TE), die uitgerust kan worden met maximaal twaalf geprefabriceerde modulen. Iedere module heeft aan de achterkant twee MTP-koppelingen, die via interne fanouts naar de fibre-optic koppelingen (6x LCQ) aan de voorkant geleid zijn. De modulen biedt Datwyler aan als OM3- en OS2-varianten. In een OV-BG is een pakkingsdichtheid realiseerbaar tot 288 vezels (144 LC duplex ports). De bekabeling van de modulen geschiedt met geconfectioneerde MTP-mini trunkkabels, die ook als OM3- en OS2-varianten en uitsluitend met buiggeoptimaliseerde vezels verkrijgbaar zijn. Zo wordt het powerbudget optimaal beschermd en worden aan te enge buigradiussen gebonden storingen effectief voorkomen.

De in de markt succesvolle Modular High Density Solution, die verkrijgbaar is met hoogwaardige koper- en glasvezelmodulen, biedt Datwyler vanaf nu aan als fibre-optic oplossing met verbeterde multivezel connectors. De verbeteringen betreffen de invoegdemping (Insertion Loss) en echodemping (Return Loss) aan de connectors van alle optische verdeelcassettes en FO-multikabels (trunks) evenals alle aangeboden varianten – met OM3- en OM4-multimode-vezels en met OS2-singlemode-vezels. De uitstekende performancewaarden werden bereikt door optimalisaties in het confectie- en polijstproces en door het gebruik van hoogwaardige MTP-stekkers van US Conec.

Voor de visualisatie, de monitoring, de controlling en de besturing van alle objecten in het datacenter hebben de gebruikers de beschikking over de universele managementoplossing "Panorama", die tegelijkertijd een effectief proces- en workflowmanagement mogelijk maakt.